Тази секция дава достъп до актуалните икономически, финансови и политически новини от цял свят, които в най-голяма степен влияят върку цените на финансовите инструменти, търгувани на международните финансови пазари, и върху решенията, които взимат пазарните участници.



Фундаменталните анализи в тази секция изследват потенциалното бъдещо влияние на макроикономическите новини върху цените на финансовите инструменти. Техническите анализи изследват бъдещите ценови движения на базата на графични модели и индикатори.



Информацията в икономическия календар се актуализира в реално време. Той предоставя данни за пазарни събития, отчети и доклади, като например данни за водещи макроикономически показатели или решения на световните централни банки по отношение на техните парични политики. 




Търговските идеи използват инструментите на техническия анализ, за да опитат да прогнозират пазарните движения, да предложат информация за откриване или закриване на позиции във финансови инструменти или да дадат информация за възможни поскъпявания или поевтинявания.



Секцията предлага образователно съдържание, което да послужи като основа за обучението на начинаещи и среднонапредлнали трейдъри. Разделът включва информация за най-търгувани финансови инструменти, видове анализ, управление на риска, психология в търговията.



Тази секция дава достъп до излъчвания, които се провеждат в реално време и се предават на живо. Излъчванията имат за цел да предоставят полезно съдържание и същевременно да обяснят търговията с финансови инструменти по разбираем и интересен начин.